KONTAKT

Angelica Almqvist

Angelica Almqvist

Angelica Almqvist grundade Hela Du 2013 och har jobbat med friskvård och hälsa i över 20 år.

 

Angelica har mer än 20 års erfarenhet av friskvård. Genom alla dessa år och i mötet med hundratals av olika individer har Angelica sett betydelsen av helhetshälsa, hälsa inifrån och ut, mentalt och kroppsligt, att allt hänger ihop.Angelica har även självupplevda erfarenheter av att känna sig formad av sin historia, varit sjuk och totalt utmattad, till att i dag ha hitta tillbaka. Inte bara tillbaka utan till en helt ny plattform att stå på. I dag lever hon livet med hållbarhet, trygghet, enkelhet, glädje och ett lugn. Vilket skapar ett mer djup i den kunskapen som hon förmedlar.

Så här säger Angelica:

”Under den största delen av mitt liv har jag känt att jag varit ett offer för omständigheter. Min självkänsla har varit nästintill obefintlig. Rädslan för att misslyckas, bli påkommen som en bluff eller inte bli omtyckt har styrt många av mina tidigare livsval. Den berömda väggen har jag hälsat på, faktum är att jag har sprungit in i den fyra gånger. Jag har haft panikångest, varit deprimerad, velat ta mitt liv, varit utmattad och känt mig totalt misslyckad och värdelös. I dag är det precis tvärtom. Det är som om att jag lever i en tvärtomvärld, eller snarare, jag har levt i en tvärtom värld, en uppochner vänd värld och nu har den vänts tillbaka. Nu har den vänts rätt. Tidigare levde jag i en värld där jag ständigt upplevde att jag behövde förbättra mig. I dag kan jag se att mitt mål ”måste bli bättre” var långt ifrån tydligt eller mätbart. Jag visste inte vad bättre innebar men jag trodde mig bestämt veta att hur jag var och den jag var, var i alla fall oduglig och fel. Jag var övertygad om att jag behövde bli bättre på alla platser i livet och alla olika roller som jag hade behövde förändras till det bättre. Jag behövde bli en bättre arbetare, bättre mamma, bättre vän, bättre partner, bättre dotter, kort och gott en ofantligt mycket bättre människa. Allt detta ständiga strävande efter att försöka fixa och förbättra mig, att ständigt slå på mig själv, trycka ner mig själv och aldrig uppleva att jag duger, har verkligen tyngt ner mig. Det var som om jag var fångad i ett osynligt fängelse med osynliga fotbojor som höll mig tillbaka i livet. Fängelset har verkligen varit trångt och dessa bojor har sannerligen hållit mig tillbaka, otroligt mycket mer än jag förut varit medveten om. När jag blev befriad från dessa osynliga bojor blev det lättare att gå, andas och slappna av. Det blev helt klart väldigt mycket lättare att vara jag i mitt liv. I dag, i den rättvända världen, är det ofantligt mycket enklare: jag bara är. I alla roller, på alla platser, är det jag som är där, samma, alltid. Att kunna se livet med mer klarhet och uppleva mer lugn och ro har blivit en enorm befrielse. Det lugn och den klarhet som jag upplever i dag, har jag inte ens kunnat drömma om.

Nycklarna till friheten finns inom oss alla, att jag fick chans att hitta dessa nycklar var för att jag fick höra att det ligger tre enkla principer bakom alla våra mänskliga upplevelser i livet. Jag hörde också att vårt mentala välmående är medfött, vilket sannerligen knockade mig. Det var en bra smäll och den var märkbar, den fick mig ur kurs från min invanda dysfunktionella bana i livet. Jag som hade letat i hela mitt liv och försökt fixa mig själv för att kunna må bra, så var det medfött! Genom dessa principer upptäckte jag enkelheten i designen av vårt mentala välmående och började vakna. Jag såg att jag hade makten i mina händer och att jag inte var ett offer. Jag såg att förmågan att må bra psykiskt inte låg utanför mig och att alla mina upplevelser jag har i livet skapas inom mig själv. Världen där ute kan inte skapa känslor i oss, upplevelserna och känslorna vi människor har, skapas i just den personen som har upplevelsen. Det är också därför olika människor, som är med om samma händelse, kan ha vitt skilda upplevelser av händelsen. Förklaringen till mitt mående och till min upplevelse av livet hittade jag i dessa principer, det var också detta som befriade mig från mitt osynliga fängelse.

Min stora önskan är att sprida detta hoppfulla budskap till fler som har det kämpigt, som är hårda mot sig själva, som lider och önskar att livet vore lite lättare. Det finns så många vackra själar där ute som sitter oskyldigt dömda och instängda i osynliga fängelser. Mitt liv har transformerats, blivit härligare och enklare. Denna enkelhet vill jag sannerligen dela med mig av, allt vad jag bara kan. Jag är tacksam bortom ord över de djupa insikter jag har fått, det känns verkligen som en otrolig gåva. Jag vill också understryka att det inte är en gåva som bara är till några få utvalda utan det är sanningen bakom livet och vi har alla möjligheten att öppna upp denna gåva och avtäcka sanningen. När mitt tankefängelse raserade följde en känsla av att jag har fåt mitt kall. Jag ”måste” dela med mig, allt vad jag förmår, så gott jag bara kan. Med ödmjukhet och hopp vill jag i mitt budskap förtydliga: jag är inte unik och jag älskar denna vetskap om att jag inte är unik! Alla har denna gåva, den kom med livet och det vill jag att fler ska få chans att upptäcka.”

Vill du veta mer om hennes historia, lyssna på avsnitt #1, i podcasten ”Hela du med Angelica Almqvist”

 

Angelica Almqvist

  • Transformativ Coach
  • Mentor
  • Föreläsare
  • Podcast värd
Angelica Almqvist

Angelica Almqvist grundade Hela Du 2013 och har jobbat med friskvård och hälsa i över 20 år.

 

 

Snabbaste vägen till lugn och lycka är ingen väg, det är att landa in i varandet, här och nu ~ Angelica Almqvist