KONTAKT
Kvinna står lutad med armarna mot en räcke ett ben i luften och leende. Svartvit bild

Kroppen är din vän

Kroppen är din vän

Hela dagen, hela natten, varje timma och i varje sekund gör vår kropp allt för oss.

När vi tycker att vi inte kan acceptera vår kropp, gör vi oss själva bostadslösa utan att ha någonstans att ta vägen. Kroppen är kvar, den fortsätter att göra precis allt vad den kan för att dennes inneboende ska få det så bra som möjligt.

När vi klagar på kroppen, kan den känna av stressen som det skapar, trots detta, utan att klaga tillbaka, gör den vad den kan för att göra det bekvämt för oss med de förutsättningar som råder.

Vi har inte valt vår kropp, vi har fått den som en gåva för att kunna uppleva livet här och nu. Vi kan tycka att den borde se annorlunda ut, vara mindre känslig, ha mindre värk, vara längre, vara kortare och en hel del annat, men dessa tyckanden kan kroppen inte göra något åt. I stället fortsätter kroppen orubbligt och villkorslöst att göra precis allt vad den kan för oss.

Många gånger behandlar vi inte vår kropp vänligt och vi kan också säga saker till den som vi inte skulle säga till någon annan. Tänk om vi kan se kroppen som en av våra absolut bästa vänner som alltid är där för oss, skulle vi inte då vilja vara där för den tillbaka?

Om vi vet att det är sant, att kroppen gör allt vad den kan för oss hela tiden, vill vi inte då vara varsammare, vänligare och mer lyhörda mot den? Vad längtar din kropp efter?

Det är denna kropp vi har, den arbetar ständigt för oss. Genom att ta hand om kroppen från samma plats som vi tar hand om vår bästa vän, från kärlek, ger vi vår kropp skönare villkor att fortsätta att jobba för oss. Kroppen kommer att göra allt den kan oavsett vad vi gör, men det blir lättare och skönare för alla inblandade om det är kärlek som får vara ledsagare.

När vi försöker klaga oss till en bättre kropp, eller inte vill acceptera vår kropp är det rädsla som styr. Rädsla skapar stress och missgynnsamma förhållanden.

Vad sägs om att inleda en allians med kroppen? Kanske kan du tillåt dig att börja acceptera och bestämma dig för att vara så snäll mot den du bara kan?

Tillåt dig att överge alla åsikterna om kroppen för att i stället ge plats till att kunna lyssna på den, vårda den och vila i den. Även om du glömmer denna överenskommelse ibland så kommer kroppen inte att glömma dig, utan den fortsätter orubbligt att finnas där och göra allt vad den förmår för dig.  Så vårda kroppen för att det är det enda stället du har att förvara livet i, livet som du är. Vårda kroppen för att den gör allt vad den kan för dig, för att den verkligen är värd din omsorg, vänlighet och kärlek.

Vårda kroppen för att den är din vän.

 

Vill du se hur du kan hitta mer lugn och glädje och kanske mer vänlighet och acceptans för din kropp? Varmt välkommen att kontakta mig, skriv in ditt telefonnummer omm du vill bli uppringd. Varma hälsningar // Angelica