KONTAKT

Bygga självförtroende?

Tänk om självförtroende och självkänsla redan finns på plats och inte är något som måste skaffas eller byggas.

Jag har försökt skaffa, förbättra och bygga min självkänsla och mitt självförtroende. Metoder, tekniker, mantran, rutiner, massor av fixandet och görande, med ändå var det aldrig tillräckligt.

Så upptäckte jag en dag att det redan fanns inom mig. Det där som jag försökte fixa och bygga. Självförtroende och självkänsla fanns redan på plats, behövdes inget konstruerande eller åstadkommande.

Men det hade legat gömt för mig. Dolt bakom berättelser jag haft om mig själv. Berättelser jag har trott på. Om vem jag är, vem jag borde vara, att jag inte räcker till, att jag måste bli bättre.

Alla dessa berättelser, alla dessa ord, alla dessa tankar, det låg som en filt över det jag sökte. En kamouflagefilt. Jag trodde att det var sanningar, det kändes verkligen som sanningar. Jag såg inte att det var en filt. Det såg ut som min värld.

Så en dag var det något som glittrade till under filten. Hur är det möjligt, Jag har väll inget som kan glittra?Men jag fortsatte titta. Kände på marken och upptäckte att den inte var så solid som jag trott. Det gick att flytta på den, lyfta den, det fanns något där. Bortom alla berättelser, bortom orden och tankarna, där fanns det jag sökte. 

Jag hittade hem. Jag hittade mig.

Naket, avskalat, helt utan ord, berättelser och tankar. här fanns lugnet, klarheten och enkelheten. 

Jag behöver inte försöka bygga och fixa min självkänsla eller mitt självförtroende. Det jag behöver finns redan. Det kom med livet. Så visade det sig vara för alla även mig.  

Inga tankar, inga ord om det jag trott om mig var sanning. Just i detta nu, bortom tankens brus, finns det som jag sökt, det som jag letat efter. 

Om du inte har upptäckt det än, kika efter, det glittrar om du lyfter på filten, bortom orden, tankarna och alla berättelser du har om dig själv, avtäck, avslöja, hitta dig, hitta hem.

Du får göra det nu, du behöver inte vänta.

Lyft på filten, skingra tankarna, vad finns kvar, det glittrar, du glittrar.

Välkommen hem.

Med värme och kärlek 💖🌟
//Angelica