KONTAKT
en kvist med blad som håller på att utvecklas

Årstider & livet flödar

Våren träder fram, en synbar förändring utspelar sig dagligen. Det som verkat livlöst, spricker nu igenom med full kraft. Denna inneboende kraft, som alltid varit där, har legat i vila och blir nu uppenbar.

Det är en hänförande utveckling att få beskåda. Detta avslöjande av den potential som legat stilla, kan påminna oss om flödet i naturen, flödet i livet, flödet av livet.

Ibland tror vi människor, att vi har fastnat, att vi inte kommer någonstans. Frustration kan uppstå, var på vi får för oss, att vi måste kämpa hårdare, tänka mer, grubbla mer, göra ännu mer…

Föreställ dig scenariot av ett frustrerat träd eller en fågel eller kanske en grubblande buske eller ekorre. Ganska osannolikt och smått komiskt ändå, eftersom vi ser hur otänkbart och faktiskt ofruktsamt detta skulle vara.

Naturen har sin gång, det känns självklart. Naturen är i ett ständigt skiftande flöde, tillåter och bara är i det som sker. Livets alla skiftningar får komma och gå.

Oskyldigt glömmer vi människor det faktum, att vi är en del av naturen. Inom oss är det ett ständigt flöde, ibland påtagligt och helt uppenbart, i vissa fall missar vi att det rör på sig och kan tro att vi har fastnat. När det händer, är det inte ett tillfälle att göra mer. Snarare är det ett läge att stanna upp. Landa in i stillhet och tystnad. Lyssna inåt, så länge som behövs, helt utan åsikter.

Den kraft som livet medför finns inom oss alla. Kreativitet och energi finns alltid inneboende. Vi behöver stanna upp, så som naturen gör, när årstiderna inom oss har sin gång. Stanna upp, så att vi kan följa med i denna ständigt skiftande dans.

Vi är en del av naturen och har vårt eget flöde att följa. Utan inblandning av tid och tyckanden, behöver vi mjukt tillåt allt att få vara. Ibland är vintern lång, ibland är den kort. I vissa fall kommer våren snabbt och i vissa fall dröjer den. Sommaren kan vara varm och stå i full blom, men den kan också vara sval och knapp. Hösten kan spraka av skiftningar och färger, den kan även storma och vara turbulent.

Emellanåt avlöser årstiderna varandra i en virvlande hastighet. Ibland får vi för oss att vi ha fastnat. Detta är dock aldrig fallet, vi är i ett ständigt flöde. Om vi har vinter och kanske upplever stiltje, är det tid för vila och återhämtning. Ett tillfälle att tålmodigt vänta, tillåta det som är, att få vara, alldeles fritt från dömande. Naturen skiftar, livet flödar, årstiderna är i ständig rörelse. Det blir enklare för oss om vi tillåter detta skiftande inom oss. Vi kan känna in och dansa med, följa flödet, utan inblandning av tankar eller ett uppbådande av motstånd, mot det som är. Tillit, all potential finns på plats. Efter vinterns dvala träder våren fram, kraften som legat i vila visar sig åter igen.

 

Med värme och kärlek

//Angelica